Isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal. Je huis isoleren? Denk je hier aan, dan denk je toch al snel aan de winter. Door het warme weer ben je er ook niet mee bezig. En warm weer hebben we de afgelopen tijd genoeg gehad. Op het moment van schrijven spreken we zelfs over een hittegolf. Dit gebeurt wanneer het vijf dagen minimaal 25 graden is en op drie dagen minstens 30 graden. Veel mensen klagen over een erg warme temperatuur in huis.

Hoe houd ik die warmte buiten?

Je doet al de gebruikelijk dingen: onder andere overdag je ramen dicht laten, zonnewering naar beneden en gordijnen dicht. Toch blijft het heet in je huis. Wanneer je op zolder slaapt of gelijk onder het dak, zul je het misschien wel herkennen. Winters is het vaak te koud en zomers te heet. Hoe kan dat nu eigenlijk en wat kun je er tegen doen? Isoleren! Vooral bij oudere huizen (voor 2000) werd hier niet goed over nagedacht. Er werd niet of nauwelijks geïsoleerd, en ook de techniek was minder ver. De afgelopen jaren is de techniek steeds verder ontwikkeld. De isolatiewaardes worden steeds beter, waardoor het zomers minder snel heet is en winters minder snel koud.

Natuurlijk is dit geen reden om te verhuizen, want je kan er ook achteraf voor kiezen om je huis te isoleren. En isolatiemateriaal hebben we op voorraad. We hebben een breed assortiment aan lengte- en breedtematen. Daarnaast verkopen we ook verschillende soorten, hieronder gaan we hier dieper op in.

Techniek

Hoe dikker de isolatie hoe beter de isolatiewaarde. De isolatiewaarde word uitgedrukt in R-waarde. Dit geeft het warmte-solerend vermogen aan. Glaswol en steenwol wordt gebruikt in wanden en plafonds, heeft een goede akoestische demping en thermische eigenschappen.

GlaswolGlaswol

Glaswol verkopen we in verschillende maten en worden bij ons verkocht per ROL. Is makkelijk te verwerken, je een mes gebruiken in plaats van een zaag. Materiaal bijna niet en produceert minder stof. We verkopen glaswol van het merk Isover en Knauf. De grootste verschillen hierin zijn de maten de techniek die wordt gebruikt.

Isover (Glaswol met spijkerflens en alu folie): is bekleed met spijkerflens en aluminiumfolie, hierdoor makkelijk te verwerken en doet dienst als dampremmer. De breedtemaat is 60 cm en diktes zijn 80 en 100 mm. Meer informatie.

Knauf (Glaswol Knauf naturoll 037 met Ecose): is geen formaldehyde bindmiddel (ecose technology) gebruikt bij productie. Hierdoor geurloos en recyclebaar. Wordt verkocht in diktes 90, 120 en 140 mm. Breedtematen zijn 38 en 58 cm. Meer informatie.

SteenwolSteenwol

Steenwol verkopen wij van het merk Rockwool is verkrijgbaar in verschillenden maten. In tegenstelling tot glaswol zijn dit platen en worden ze per PAK verkocht, waar glaswol per rol wordt verkocht. We verkopen deze in maten 60 x 120 cm (dikte 50, 70 en 90 mm) en 38 x 120 cm (dikte 90 mm).

Extra informatie

Verder verkopen we tempex platen, styrodur, pirplaten en spouwisolatie als isolatiemateriaal. Dit wordt gebruikt voor vloeren, spouwen en voor in betonconstructies. Per product wordt aangegeven waar je deze het beste voor kan gebruiken. Kom je er niet uit? En heb je nog vragen naar aanleiding van deze Blog posts? Kijk eens op de veelgestelde vragen pagina of neem contact met met ons. Wekelijks plaatsen we een nieuwe Blog post. We schrijven over (nieuwe) producten, acties en ander nieuws. Wil je niks missen? Houdt onze Blog in de gaten en vergeet ons niet volgen op social media: Facebook/Twitter.