Mont Ventoux

Ruim een half jaar geleden vertelden we je in een blog over de pepermuntactie van Rindert. Rindert verkocht deze voor stichting Join4Energy, die zich inzet voor kinderen met stofwisselingsziektes. Dit was voor Rindert een van de acties om op het minimale bedrag van 1000 euro sponsorgeld te komen voor Challenge Mont Ventoux. Minco heeft Rindert ook gesponsord en jij wellicht ook door pepermunt te kopen. Dit bedrag wordt door de stichting gebruikt voor de ontwikkeling van een medicijn voor de kinderen die geen energie hebben. Lees meer over deze actie en energiestofwisselingsziekte.

De kale berg

Mont Ventoux

Naast deze financiële uitdaging was er voor ook een sportieve uitdaging: het beklimmen van de Mont Ventoux op de racefiets. In 2012, 2013 en 2014 deed hij ook al mee, dit betekende dat hij voor dit jaar een nieuwe uitdaging zocht. Het doel voor dit jaar: drie keer op een dag deze berg beklimmen! Een tocht van in totaal 137 kilometer met meer dan 4400 hoogtemeters van alle drie kanten Bédoin, Malaucene en Sault.

Club des Cinglés du Mont-Ventoux

Rindert mag zich vanaf vorige week woensdag lid van de Club des Cinglés du Mont-Ventoux noemen! Het is namelijk gelukt om van alle drie kanten naar boven te klimmen en af te dalen. Daarnaast is hij op zaterdag nog een keer omhoog geklommen samen met alle andere sportievelingen die meededen aan de Challenge.

Opbrengst

Er is in totaal bijna een half miljoen opgehaald voor de kinderen die dagelijks een worsteling doormaken! Om precies te zijn € 483.246,-. Een geweldige opsteker voor stichting Join4Energy wat hopelijk snel resulteert in de ontwikkeling van een medicijn. Via deze weg wil Rindert iedereen die heeft op wat voor manier heeft geholpen bedanken voor zijn/haar steun. Meer over de Mont Ventoux lees je op de blog van Rindert: roadtomontventoux.nl