Pepermuntje?

Heb jij ook zin in een pepermuntje? Rindert Zijlstra, werknemer van Handelsonderneming Minco gaat volgend jaar mee doen aan Challenge Mont Ventoux op 16 juni 2019. Samen met een groep sportievelingen gaat hij de Mont Ventoux beklimmen. Dit doet Rindert voor een goed doel: Join4Energy. Join4Energy zet zich in voor kinderen met een stofwisselingsziekte. Door zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de ontwikkeling van een medicijn hoopt deze stichting deze ziekte te kunnen bestrijden. (tekst gaat verder onder foto)

Pepermunt actie

Wat heeft dit met pepermuntjes te maken?

Elke deelnemer, dus ook Rindert is gevraagd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze stichting. Om dit doel te bereiken worden er diverse acties ingezet. Voor Rindert is dit onder andere de verkoop van pepermunt. Alle winst die word gemaakt met de verkoop van de pepermunt gaat rechtstreeks naar Join4Energy toe. De (Wilhelmina) pepermunt koop je op de loods in Buitenpost aan de Marconistraat 3b.

Voor een doosje van 80 gram betaal je € 2,- waarvan de winst rechtstreeks naar het goede doel gaat. Bij de kassa in winkel kun je deze pepermunt kopen. Als je er bent neem dan gelijk een visitekaartje mee, zodat je Rindert kan volgen op zijn weg richting de Mont Ventoux.

Wat houd energiestofwisselingsziekte precies in?

Iedere week worden 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Hun batterij is half leeg, laadt niet op, en loopt snel leeg. Bij de minst ernstige vorm hebben kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Zij zijn dan totaal uitgeput.

Bij veel kinderen zijn ook organen aangetast die veel energie verbruiken, zoals de hersenen, het hart en de lever. Door een ernstige ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen overlijden veel van deze kinderen voor het 10e levensjaar. Er is geen behandeling voor deze ernstige ziekten.

70% van deze kinderen wordt niet ouder dan 18 jaar.

Het doel van de stichting Join4Energy is het genereren van geld om het onderzoek naar een medicijn te versnellen en de kwaliteit van leven van de kinderen te verbeteren. Aandacht voor deze zeldzame maar levensbedreigende ziekte is voor erg belangrijk. 70% van deze kinderen wordt niet volwassen 50% overlijdt voor hun 10de verjaardag.

Road to Mont Ventoux

Road to Mont Ventoux

Via de website Road to Mont Ventoux houd je Rindert in de gaten op zijn weg richting de Mont Ventoux. Zoals je je misschien kan voorstellen is er veel training voor nodig om de top de kunnen bereiken. Op zijn blog verteld hij hier meer over. Wil je hem een handje helpen? Laat je pepermunt thuis bezorgen! Rindert brengt in regio Drachten, Buitenpost en omstreken de pepermunt langs op zijn racefiets. Voor meer informatie hierover neem je contact met hem op. Afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen help je hem naast zijn sponsordoel hem aan een goede training voor het goede doel.

Hoe je geen pepermunt, maar wil je toch je steentje bijdragen? Hartstikke leuk! Kijk voor meer informatie op zijn sponsorpagina.