Wiggen en uitvulplaatjes in verschillende maten

Wiggen en uitvulplaatjes

Wiggen en uitvulplaatjesWiggen en uitvulplaatjes verkopen we in verschillende soorten en maten. Waar uitvulplaatjes voornamelijk gebruikt worden voor het uitvullen van gevelbekleding en lambrisering. Wiggen worden gebruikt voor in de keuken, badkamer en bij deuren en ramen.

Wiggen

Wiggen heb je in verschillende soorten en maten, zo heb je platte en geribbelde wiggen. Het grote verschil tussen beide is dat geribbelde wiggen is het verschil in belasting tussen beide en de afmetingen. Een platte wig heeft een maximaal belasting van 300 kg een geribbelde wig heeft een belasting van 600 kg. Platte wiggen worden gebruikt voor keukens en badkamers. Geribbelde wiggen worden voornamelijk gebruikt voor vloeren terrassen en houtbalken, deuren en ramen.

Platte wiggen

Platte WiggenPlatte wiggen of glasblokjes zijn speciaal ontworpen voor een snelle uitvulling. Bij toepassing tijdens het plaatsen van de beglazing voorkomen de blokjes dat de ruit in aanraking komt met de sponning en worden hierbij rondom de beglazing geplaatst. Ze worden ook gebruikt door keukenbouwers, schrijnwerkers en tegelzetters, zijn ook ideaal voor het op niveau brengen van hout bij gevels en het plaatsen van parket. Ze kunnen vastgekleefd worden, ingedraaid worden met schroeven of bevestigd worden met spijkers. Ze zijn bestand tegen een belasting van maximaal 300 kg.

Platte wiggen staan (nog) niet op onze website, maar verkopen we wel vanuit onze (fysieke) winkel. Deze verkopen we in maten 22 x 95 mm en hebben diktes 1,2,3,4 en 5, daarnaast verkopen we een assortiment bak met alle diktes.

Geribbelde wiggen

Geribbelde wiggen

Geribbelde wiggen zijn speciaal ontworpen voor de plaatsing van houten terrassen, parket, verhoogde vloeren en in het bijzonder voor het uitvullen van houten balken. Ze kunnen ook gebruikt worden voor de montage van deuren, ramen. Een nauwkeurige plaatsing is mogelijk dankzij het zaagtandprofiel van de wiggen waardoor men tot 40 mm aan hoogte kan winnen in een recordtijd. eribbelde wiggen kunnen met schroeven ingedraaid worden, vastgekleefd worden of met nagels bevestigd worden. Ze kunnen op elkaar gestapeld worden.

Geribbelde wiggen zijn ook (nog) niet op onze website, maar verkopen we wel vanuit onze (fysiek) winkel. Deze verkopen we in maten 30×90 mm 14mm dik, 43×95 22 mm dik en 43×150 22 mm dik. Ook verkopen we in assortimentbakken.

Uitvulplaatjes

Uitvulplaatjes

Uitvulplaatjes worden onder andere gebruikt bij gevelbekleding, lambrisering, dakbedekking, maar ook het plaatsen van houten terrassen. Uitvulplaatjes zorgen ervoor dat de houtstructuur op hetzelfde niveau zitten, de uitvulplaatjes zijn bestand tot 300 kg. Door de U-vorm is het schroef tot laten rusten op het plaatjes zodat jij je twee handen vrij hebt. Hiernaast zie je een toepassing van een uitvulplaatje.

Uitvulplaatjes leveren we in de maat 40×55 mm en zijn 1, 2, 3, 4 en 5 mm dik. De verschillende kleuren geven de diktes aan van de plaatjes. Ze worden geleverd per zak van 20 stuks of een assortiment zak met alle soort met in totaal 50 stuks (10 stuks per uitvoering).

Advies

Wil je meer informatie en/of advies over Wiggen en uitvulplaatjes? Kom dan langs op de loods of neem contact met ons op. Volg ons ook op Facebook.