menu
Minco Bouwmaterialen in de media

Minco Bouwmaterialen in de media

07-09-2020
Minco Bouwmaterialen heeft in verschillende kranten, nieuwsbladen gestaan en op nieuwswebsites. In deze blog leest u verschillende artikelen van Minco in media.
Datum Link
15-10-2020

Minco Bouwmaterialen weer elke zaterdag open (RTV NOF)

02-09-2020 Klusdrukte weer onder controle bij Minco bouwmaterialen (De Feanster)
12-05-2020 Minco Bouwmaterialen neemt maatregelen: ‘We willen iedereen goed helpen’ (De Feanster)
05-03-2020 ‘Het Leukste Bedrijf van de Streek’, Minco tweede (De streekkrant)

 

Klusdrukte weer onder controle bij Minco bouwmaterialen (De Feanster)

BUITENPOST – Sinds de intelligente lockdown eind maart is het druk in de bouwmaterialen-sector. Daarom kiest Minco Bouwmaterialen er voor om de openingstijden weer te verruimen, zo kan iedereen nu ook op zaterdag weer terecht bij de bouwmaterialen-winkel.

In mei zijn de openingstijden bij Minco tijdelijk ingeperkt vanwege de drukte en alle maatregelen. Uit onderzoek is echter gebleven dat een groot deel van de klanten juist op zaterdag terecht wil bij Minco voor bouwmaterialen. Daarom is er na intern beraad voor gekozen om terug te keren naar de oorspronkelijke openingstijden... verder lezen.

Klusdrukte weer onder controle bij Minco bouwmaterialen (De Feanster)

BUITENPOST - De toestroom van klanten bij Minco Bouwmaterialen is - na een tumultueuze periode tot aan de bouwvak is - weer onder controle. Eind mei verscheen er een artikel in ons weekblad over de hectische tijd in het begin van de coronaperiode.

,,Inmiddels is de drukte weer beheersbaar”, aldus eigenaar Minze Zijlstra. ,,We hebben een aantal aanpassingen doorgevoerd die vruchten hebben afgeworpen. Maar in de eerste plaats hebben onze klanten de regels geaccepteerd die we helaas moesten invoeren. Wij willen onze klanten hartelijk bedanken voor hun begrip voor de aanpassingen.”... verder lezen.
 

Minco Bouwmaterialen neemt maatregelen: ‘We willen iedereen goed helpen’ (De Feanster)

BUITENPOST - Een onwaarschijnlijke situatie voor de werknemers van Minco Bouwmaterialen. In het voorjaar is het normaal al drukker, maar door de coronacrisis is de drukte helemaal niet meer te overzien.

Eigenaar Minze Zijlstra heeft in korte tijd een paar ingrijpende aanpassingen moeten maken om de situatie werkbaar te houden voor zijn personeel. Minco Bouwmaterialen is al ruim tien jaar actief aan de Marconistraat in Buitenpost, waarbij zowel de zakelijke als particuliere klant wordt bediend.

Vooral in die laatste groep is de drukte explosief gestegen. ,,Het lijkt wel of iedereen is gaan klussen”, vertelt Minze Zijlstra. ,,Wij willen heel graag iedereen goed helpen, maar op zo’n extreme toestroom van klanten zijn wij op dit moment niet berekend.”.. verder lezen.
 

‘Het Leukste Bedrijf van de Streek’, Minco tweede (De streekkrant)

Minco Buitenpost

Vanuit Aduard vertrekt de jury richting Friesland, waar we Minco Bouwmaterialen te Buitenpost aan doen. De zaak van Minze Zijlstra bestaat al sinds 2006 en zit voor het eerst bij de finalisten van ‘Het Leukste Bedrijf van de Streek’. Onderweg vertellen de juryleden geen idee te hebben van wat ze hier kunnen verwachten. Jurylid Ytsen laat weten: “Toevallig heb ik onlangs met de zaak gebeld, omdat ik iets nodig had. Maar ook ik laat me totaal verrassen”. Aangekomen bij Minco stappen we een grote loods binnen, waarin ook een winkeltje zit. Hier treffen we eigenaar Minze, die gelijk enthousiast is over onze komst. “Ik vind het een hele eer dat ik bij de laatste drie zit”, vertelt hij. “Willen jullie koffie?” Maar dat aanbod slaat de jury eerst af. “We willen eerst even wat zien en horen”, lacht Jan.

Terwijl de juryleden een rondleiding krijgen door het bedrijf, vertelt Minze over zijn zaak. “Ik ben in 2006 voor mijzelf begonnen in een redelijk kleine loods. Inmiddels is het ontzettend gegroeid en werken we hier met tien personen. Ook zijn we steeds op zoek naar vernieuwingen”. Minze, die bijna zijn hele leven al woonachtig is in Buitenpost, vertelt dat het bedrijf zijn lust en leven is: “Ik zou echt niets anders willen doen. Ik doe hier alles. Het werk is fantastisch”. Na een mooie rondleiding door de ruime loods van Minco en het knusse winkeltje, keren we terug in de koffiekamer. “Nog tijd voor en zin in een kop koffie?”, vraagt Minze. “Gaan we doen”, zegt Myra. “Nog even een kop koffie en dan gaan wij in juryberaad”. Na de koffie spreekt Jan zijn waardering uit voor Minco Bouwmaterialen: “Minze is een hele ambitieuze ondernemer. Ik vind het mooi om te zien dat hij al sinds zijn 23e zijn eigen zaak heeft en dat hij steeds op zoek is naar vernieuwingen. Dat kan ik wel waarderen”... verder lezen.